skip to Main Content
Dragan Bakema

Dragan BakemaDragan Bakema is begonnen bij de Vooropleiding Theater bij de Noorderlingen, volgde daarna de Toneelschool in Arnhem en nam lessen aan de beroemde Lee Strassberg Academy in New York. Dragan speelde in een groot aantal theaterproducties bij Toneelgroep Amsterdam, bij het RO Theater en bij Borgen van het Noord Nederlands Toneel. Daarnaast speelt hij in films en televisieseries, waaronder Joy en Loverboy, waarvoor hij de Best Talent Award voor zijn rol ontvangt. Naast acteren legt hij zich ook toe op het schrijven van scenario’s en het produceren voor zijn eigen bedrijf Popov Film. In 2011 en 2012 is hij te zien in de tv-series Rembrandt en ik als de jonge Rembrandt, De geheimen van Barslet en en afgelopen jaar “Dragan Bakema: Homeless 2017”. Ook speelde hij in de musical Soldaat van Oranje en de voorstelling Tramlijn Begeerte van Toneelgroep Oostpool. Hij is voor zowel Zwarte Zwanen als Hunting en Zn. genomineerd voor een Gouden Kalf voor ‘beste acteur’.

In Het Pauperparadijs speelt Dragan de rol van Johannes van den Bosch, Tobias Braxhoofden, Huisbaas 1e bedrijf, Melker en Schipper.

Dragan Bakema.
Dragan Bakema.

Dragan BakemaDragan Bakema is begonnen bij de Vooropleiding Theater bij de Noorderlingen, volgde daarna de Toneelschool in Arnhem en nam lessen aan de beroemde Lee Strassberg Academy in New York. Dragan speelde in een groot aantal theaterproducties bij Toneelgroep Amsterdam en het RO Theater, en op dit moment bij Borgen van het Noord Nederlands Toneel. Daarnaast speelt hij in films en televisieseries, waaronder Joy en Loverboy, waarvoor hij de Best Talent Award voor zijn rol ontvangt. Naast acteren legt hij zich ook toe op het schrijven van scenario’s en het produceren voor zijn eigen bedrijf Popov Film. In 2011 en 2012 is hij te zien in de tv-series Rembrandt en ik als de jonge Rembrandt, De geheimen van Barslet en en afgelopen jaar “Dragan Bakema: Homeless 2017”. Ook speelde hij in de musical Soldaat van Oranje en de voorstelling Tramlijn Begeerte van Toneelgroep Oostpool. Hij is voor zowel Zwarte Zwanen als Hunting en Zn. genomineerd voor een Gouden Kalf voor ‘beste acteur’.

In Het Pauperparadijs speelt Dragan de rol van Johannes van den Bosch, Tobias Braxhoofden, Huisbaas 1e bedrijf, Melker en Schipper.

Stefan Rokebrand.

Stefan speelde de hoofdrol in Chez Brood, waarin hij in de huid kroop van Nederlands meest legendarische rocker Herman Brood. Hij ontving hiervoor de Musical Award ‘Beste acteur in een kleine musical' 2017. Dit jaar was Stefan te zien in Celblok H, de komende maanden is hij te zien in de series Papadag en Smeris, en op het toneel in de voorstellingen Eenzame begeerte en de toneelbewerking van Griet Op de Beeck’s Vele hemels boven de zevende. Van 2009-2013 is Stefan vast verbonden geweest aan Toneelgroep oostpool. Aansluitend wordt Stefan gevraagd voor de hoofdrol in de succesvolle muziekvoorstelling Soldaat van oranje. Stefan vertolkte de hoofdrol in de film Richting west, speelde in de series Ramses en in Van god los de serie.

In Het Pauperparadijs speelt Stefan de rol van Johannes van den Bosch, Tobias Braxhoofden, Huisbaas 1e bedrijf, Melker en Schipper.

Stefan Rokebrand.
Stefan Rokebrand.

CHEZ BROOD, waarin Stefan in de huid kruipt van Nederlands meest legendarische rocker Herman Brood, was een daverend succes. Hij ontving hiervoor de Musical Award ‘ Beste acteur in een kleine musical' 2017. Dit jaar was Stefan weer te zien in CELBLOK H in de rol van Maxine, verder zal Stefan de komende maanden te zien zijn in de series PAPADAG en SMERIS, en op het toneel in de voorstellingen EENZAME BEGEERTE (regie; Olivier Diepenhorst) en de toneelbewerking van Griet Op de Beeck’s VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE. In de periode 2009-2013 is Stefan vast verbonden geweest aan TONEELGROEP OOSTPOOL. Aansluitend wordt Stefan gevraagd voor de hoofdrol in de succesvolle muziekvoorstelling SOLDAAT VAN ORANJE.
Stefan vertolkte de hoofdrol in de film RICHTING WEST, (regie Nicole van Kilsdonk), speelde in de series RAMSES, onder regie van Michiel van Erp en in VAN GOD LOS de serie.

In Het Pauperparadijs speelt Stefan de rol van Johannes van den Bosch.

Steyn de Leeuwe.

Steyn de Leeuwe

Na de Toneelschool Amsterdam speelde Steyn in diverse voorstellingen, waaronder De wijze kater van het Toneel Speelt, King Oeboe van Toneelgroep Oostpool en De gelaarsde poes  van het Ro Theater. Op tv was hij onder meer te zien in Suspicious Minds, Walhalla, Bitterzoet, Dr. Tinus en de BNN-producties Tequila, Try before you die en Badgasten. In 2015 werd Steyn genomineerd voor de ‘Musical Award’ voor de Beste Bijrol in Grote Productie’ voor zijn rol in Waanzinnig gedroomd. Verder is hij vast verbonden aan theatergezelschap Op Sterk Water. Steyn werkte eerder met Tom de Ket samen in De Drentse Bluesopera van de PeerGroup, Voor Eeuwig van het Noord Nederlands Toneel en O die Zee. Het komende seizoen speelt hij in de Woef Side Story van Theater Rotterdam.

In Het Pauperparadijs speelt Steyn de rol van Teunis.

Steyn de Leeuwe.
Steyn de Leeuwe.

Steyn de Leeuwe

Na de Toneelschool Amsterdam speelde Steyn in diverse voorstellingen, waaronder De wijze kater van het Toneel Speelt, King Oeboe van Toneelgroep Oostpool en De gelaarsde poes  van het Ro Theater. Op tv was hij onder meer te zien in Suspicious Minds, Walhalla, Biterzoet, Dr. Tinus en de BNN-producties Tequila, Try before you die en Badgasten. In 2015 werd Steyn genomineerd voor de ‘Musical Award’ voor de Beste Bijrol in Grote Productie’ voor zijn rol in Waanzinnig gedroomd. Verder is hij vast verbonden aan theatergezelschap Op Sterk Water. Steyn werkte eerder met Tom de Ket samen in De Drentse Bluesopera van de PeerGroup, Voor Eeuwig van het Noord Nederlands Toneel en O die Zee.

In Het Pauperparadijs speelt Steyn de rol van Teunis.

Bart Rijnink.

Bart Rijnink is acteur, muzikant en componist. Na een vooropleiding aan dansschool Lucia Marthas, studeert hij in 2007 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Bart maakt van 2007 tot 2011 deel uit van gezelschap De Fantasten en speelt hiermee op verscheidene festivals  en in theaters. Voor zijn rol in Doe Maar de Musical wordt hij in 2007 genomineerd voor een Musical Award. Bart vertolkt onder meer hoofdrollen in producties van het Ro Theater, Orkater, NNT, Amsterdamse Bostheater en Toneelgroep Oostpool. Als componist is Bart 'huiscomponist' van Toneelgroep Oostpool en maakte hij muziek voor o.a. het Nationale Ballet, BJM Dance Montreal, Ballet Hispanico, Hungarian National Ballet en werkt hij veelvuldig met theatergezelschap Circus Treurdier. Op televisie is Bart iedere week te zien in sketches van het Klokhuis en speelt hij rollen in onder andere Goedenavond, Dames en Heren, Danni Lowinski, Odds, Kees en Toon 2. Ook maakt hij in 2016 deel uit van de vaste cast van het tv-programma Kanniewaarzijn. Binnenkort zal hij te zien zijn in de film Het leven is Verrukkulluk. Bart heeft sinds 2015 z'n eigen 6-koppige band laGarçon*.

In Het Pauperparadijs speelt Bart de rol van Teunis.

Bart Rijnink.
Bart Rijnink.

Bart Rijnink is acteur, muzikant en componist. Na een vooropleiding aan dansschool Lucia Marthas, studeert hij in 2007 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Bart maakt van 2007 tot 2011 deel uit van gezelschap De Fantasten en speelt hiermee op verscheidene festivals (Parade, Lowlands, Oerol) en in theaters. Voor zijn rol in Doe Maar de Musical wordt hij in 2007 genomineerd voor een Musical Award. Bart vertolkt onder meer hoofdrollen in producties van het Ro Theater, Orkater, NNT, Amsterdamse Bostheater en Toneelgroep Oostpool. Als componist is Bart “huiscomponist” te noemen van Toneelgroep Oostpool, maakte hij muziek voor oa het Nationale Ballet (NL), BJM Dance Montreal, Ballet Hispanico, Hungarian National Ballet en werkt hij veelvuldig met theatergezelschap Circus Treurdier. Op televisie is Bart iedere week te zien in sketches van het Klokhuis en speelt hij rollen in onder andere Goedenavond, Dames en Heren, Danni Lowinski, Odds, Kees en Toon 2. Ook maakt hij in 2016 deel uit van de vaste cast van het tv-programma Kanniewaarzijn. Binnenkort zal hij (van een balkon afspringend) te zien zijn in de film Het leven is Verrukkulluk van Frans Weisz. Bart heeft sinds 2015 z'n eigen 6-koppige band laGarçon* waarmee hij funkige-theatrale muziek aan pop-publiek laat horen. Hij speelde hiermee al op onder andere Concert At Sea, Solar Weekend, Vondelpark Openluchttheater, De Parade, De Uitmarkt Amsterdam (main stage). 

In Het Pauperparadijs speelt Bart de rol van Teunis.

Margreet Boersbroek.
Margreet BoersbroekMargreet studeerde in 2006 af aan Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Na haar afstuderen was ze te zien in meerdere vrije producties waaronder Jan Rap en z’n Maat, When Harry met Sally, Kramer vs. Kramer, De Kleine Blonde Dood, Soldaat van Oranje en Robert Long. Ook vertolkte ze rollen bij de Theatercompagnie, Het Nationale Toneel, Orkater en het Bostheater Amsterdam. Voor haar rol in Koninginnenacht van het Nationale Toneel, werd zij in 2012 genomineerd voor de Guido de Moorprijs. Op televisie was ze te zien in De Prins en het Meisje, Flikken Maastricht, Dokter Deen, Adam - E.V.A., Kinderen geen Bezwaar, Shouf Shouf! en Verborgen Gebreken. Ook is zij regelmatig te zien in Het Klokhuis. Margreet speelde rollen in de films Carmen van het Noorden, Bluf en De groeten van Mike!. In Het Pauperparadijs speelt Margreet de rol van Cato.
Margreet Boersbroek.
Margreet Boersbroek.
Margreet BoersbroekMargreet studeerde in 2006 af aan Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Na haar afstuderen was ze te zien in meerdere vrije producties waaronder Jan Rap en z’n Maat, When Harry met Sally, Kramer vs. Kramer, De Kleine Blonde Dood, Soldaat van Oranje en Robert Long. Ook vertolkte ze rollen bij de Theatercompagnie, Het Nationale Toneel, Orkater en het Bostheater Amsterdam. Voor haar rol in Koninginnenacht van het Nationale Toneel, werd zij in 2012 genomineerd voor de Guido de Moorprijs. Op televisie was ze te zien in De Prins en het Meisje, Flikken Maastricht, Dokter Deen, Adam - E.V.A., Kinderen geen Bezwaar, Shouf Shouf! en Verborgen Gebreken. Ook is zij regelmatig te zien in Het Klokhuis. Margreet speelde rollen in de films Carmen van het Noorden, Bluf en De groeten van Mike!. In Het Pauperparadijs speelt Margreet de rol van Cato.
Lottie Hellingman.
Lottie Hellingman

Fotograaf: Leoni Ravestein

Lottie Hellingman speelde in vele toneel- en muziektheaterproducties, bij o.a. Blackface van Orkater, Midzomernachtsdroom en Zomergasten van Het Amsterdamse Bos en Eenzaamheid van de Priemgetallen en Everybody Happy van Matzer Theaterproducties. Ook op tv was zij veelvuldig te bewonderen. Ze won een Gouden Beeld voor Beste Actrice in IJs, speelde hoofdrollen in Blauw Blauw, De Band en de telefilms Deining en Vakantie in Eigen Land. Op het witte doek was ze o.a. te zien in De Hel van ’63 en Lena. Voor haar rol in De Storm werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol. Ze presenteerde jarenlang Jules Unlimited en de Nationale Wetenschapsquiz. Ook spreekt ze regelmatig stemmen in voor o.a. De Smurfen, Happy Feet, The Muppets, Winnie The Pooh, Stuart Little, Cars III en Paddington. In 2017 tourt ze samen met Peter de Graef met het stuk Twee Zielen door België. In Het Pauperparadijs speelt Lottie de rol van Cato.
Lottie Hellingman.
Lottie Hellingman.

Lottie Hellingman

Lottie Hellingman speelde in vele toneel- en muziektheaterproducties. Onder andere bij Orkater (Blackface), Het Amsterdamse Bos (Midzomernachtsdroom en Zomergasten), Matzer Theaterproducties (Eenzaamheid van de Priemgetallen en Everybody Happy i.s.m. Peter de Graef) en Sluysmans & van Warmerdam (Murderballads en Judee Sill). Ook op beeld was zij veelvuldig te bewonderen. Ze won een Gouden Beeld voor Beste Actrice in IJs (2001), speelde hoofdrollen in Blauw Blauw, De Band en de telefilms Deining en Vakantie in Eigen Land. Op het witte doek was ze o.a. te zien in De Hel van ’63 en Lena. Voor haar rol in De Storm werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol en binnenkort is ze te zien in Mette van Esther Rots. Ze presenteerde jarenlang Jules Unlimited en de Nationale Wetenschapsquiz. Ook spreekt ze regelmatig stemmen in voor o.a. De Smurfen, Happy Feet, The Muppets, Winnie The Pooh, Stuart Little, Cars III en Paddington. In 2017 tourt ze samen met Peter de Graef met het stuk Twee Zielen door België.

In Het Pauperparadijs speelt Lottie de rol van Cato en moeder Neeltje.

Myrthe Burger.

Myrthe Burger

Myrthe speelde o.a. bij Het Zuidelijk Toneel, Het Nationale Toneel, Toneelgroep Maastricht, Theater Artemis, Zeelandia en in de bekende voorstelling Snowden. Ze was wekelijks te zien in VPRO's Villa Achterwerk en speelde gastrollen in o.a. JEUK, Bloedverwanten, Danni Lowinski, Van Hier tot Tokio en Lieve Lisa. Myrthe werkte eerder samen met Tom de Ket in De Verleiders II en de rockopera O die zee. Momenteel is Myrthe te zien in Sluipschutters en de speelfilms Jungle en Fashion Chicks. Daarnaast speelt ze dit theaterseizoen ook in het succesvolle Hendrik Groen van Bos Theaterproducties. 

In Het Pauperparadijs speelt Myrthe de rollen van Aagje en Christina.

Myrthe Burger.
Myrthe Burger.

Myrthe Burger

Myrthe speelde onder meer bij Het Zuidelijk Toneel, Het Nationale Toneel, Toneelgroep Maastricht, Zeelandia, Theater Artemis en in de voorstelling Snowden. Ze was wekelijks te zien in VPRO's Villa Achterwerk en speelde gastrollen in o.a. Van Hier tot TokioLieve Lisa , Bloedverwanten , JEUK , Danni Lowinski en Sluipschutters. Myrthe werkte eerder samen met Tom de Ket in De Verleiders II en de rockopera O die zee. Dit theaterseizoen is ze te zien in Hendrik Groen van Bos Theaterproducties. Momenteel speelt Myrthe in de film Jungle die in première zal gaan op het Nederlands Film Festival en is ze te zien in de speelfilm Fashion Chicks.

In Het Pauperparadijs speelt Myrthe de rollen van Aagje en Christina.

Rosa da Silva.

Rosa da Silva

Rosa da Silva studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tijdens haar vierde jaar liep ze stage bij de Toneelschuur in de voorstellingen Dantons Dood en Wreed en Teder. Daarna speelde ze in ANNE (Anne Frank)De Tweeling, RENT en deed ze mee aan de radiomusical MADAM. Op tv was te zien in onder meer DraadstaalJeuk en Echt Niet Ok. Onlangs maakte en speelde ze haar eerste solo-voorstelling Saudade bij het Noord Nederlands Toneel, waarvoor ze de muziek met Daniel Lohues schreef.

In Het Pauperparadijs speelt Rosa de rollen van Aagje en Christina.

Rosa da Silva.
Rosa da Silva.

Rosa da Silva

Rosa da Silva studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tijdens haar vierde jaar liep ze stage bij de Toneelschuur in de voorstellingen Dantons Dood en Wreed en Teder. Daarna speelde ze in ANNE (Anne Frank)De Tweeling, RENT en deed ze mee aan de radiomusical MADAM. Op tv was te zien in onder meer DraadstaalJeuk en Danni Lowinski. Binnenkort is Rosa te zien in het tv sketch-programma Echt Niet Ok en vanaf oktober in de voorstelling Het Huis van Benarda Alba bij het NNT in Groningen.

In Het Pauperparadijs speelt Rosa de rollen van Aagje en Christina.

Peter Drost.

Peter DrostPeter studeerde aan de Toneelschool Maastricht. Hij speelde daarna onder meer bij Theatergroep Wederzijds en Toneelgroep Maastricht. Hij initieerde en maakte vele hoorspelen voor de VPRO en verdere publieke omroepen. Peter speelde daarnaast vele rollen in tv-series als Baantjer, Flikken Maastricht, Grijpstra en De Gier en Levenslied en in de films Het Woeden der Gehele Wereld en Sonny Boy. Peter is sinds 1997 (mede) artistiek leider van toneelgezelschap BEUMER&DROST. Hij initieerde, schreef, maakte en speelde de afgelopen vijftien jaar meer dan vijfentwintig familietheaterproducties. Op dit moment speelt hij samen met Gerhardt uit Het Pauperparadijs in Comeback van BEUMER&DROST. Hij werkte eerder samen met Tom de Ket in Voor Eeuwig van het Noord Nederlands Toneel en in 2017 met de theatervoorstelling FIFA Blatter.

In Het Pauperparadijs speelt Peter de rol van Vader Jacob, Gevangenis Directeur, Koning Willem I en Huisbaas

Peter Drost.
Peter Drost.

Peter DrostPeter studeerde aan de Toneelschool Maastricht. Hij speelde daarna onder meer bij Theatergroep Wederzijds en Toneelgroep Maastricht. Hij initieerde en maakte vele hoorspelen voor de VPRO en verdere publieke omroepen. Peter speelde daarnaast vele rollen in tv-series als Baantjer, Flikken Maastricht, Grijpstra en De Gier en Levenslied. Verder speelde Peter in de films Het Woeden der Gehele Wereld en Sonny Boy. Peter is sinds 1997 (mede) artistiek leider van toneelgezelschap BEUMER&DROST. Hij initieerde, schreef, maakte en speelde de afgelopen vijftien jaar meer dan vijfentwintig familietheaterproducties, die in de schouwburgen van Nederland en Vlaanderen, maar ook op zomerfestivals als De Parade en Theaterfestival Boulevard te zien geweest zijn, zowel in Nederland als in Oostenrijk, Duitsland en de VS. Hij werkte eerder samen met Tom de Ket in Voor Eeuwig van het Noord Nederlands Toneel en in 2017 met de theatervoorstelling FIFA Blatter.

In Het Pauperparadijs speelt Peter de rol van Vader Jacob, Gevangenis Directeur, Koning Willem I en Huisbaas

Kees Boot.

Kees Boot studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en maakte onderdeel uit van het gezelschap Tevengebroed. Hij brak door bij het grote publiek als de haastige manager John in de Cup-a-Soup reclame en door zijn rol in de serie All Stars. Verder was hij o.a. te zien in In voor- en tegenspoed, Baantjer, Overspel, Flikken Rotterdam, Moordvrouw, Trollie, Wat Als, Floor Faber, Spangen, Bluf, Jeuk, Als de dijken breken en in de tv-serie SpangaS. In het theater speelde hij onder meer in Popcorn van Ben Elton, een rol waarvoor hij de Arlecchino ontving (prijs voor de beste mannelijke bijrol van dat seizoen). Naast Paul de Leeuw en Simone Kleinsma stond hij in de voorstelling Aan het einde van de regenboog. Verder was hij te zien in diverse vrije producties, zoals de voorstelling King Lear bij het Amsterdamse Bos. Ook speelde hij in de musicals Ciske de Rat, Petticoat, Hij gelooft in mij  en vorig seizoen in De Tweeling. Afgelopen jaar was Kees te zien in de theatervoorstelling De Marathon en in films als Maten, Benidorm, Lek, Mariken, Floris, Moordwijven, Morrison krijgt een zusje, De brief voor de Koning, Sint, Hoe duur was de suiker, De ontsnapping, Pijnstillers en Of ik gek ben. Kees Boot deed mee aan Expeditie Robinson 2013

In Het Pauperparadijs speelt Kees de rol van Schepenaar.

Kees Boot.
Kees Boot.

Kees Boot studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en deed eindexamen in 1995. Hij maakte onderdeel uit van het gezelschap Tevengebroed, waarmee hij te zien was in voorstellingen als Bierkaai, Kaalslag en OUT. Hij brak door bij het grote publiek als de haastige manager John in de Cup-a-Soup reclame. Een andere rol die hem op televisie faam bezorgde, was die van ruwe bolster Johnny in het tweede en derde seizoen van de serie All Stars. Verder was hij onder andere te zien in In voor- en tegenspoed, Baantjer, Overspel, Flikken Rotterdam, Moordvrouw, Trollie, Wat Als, Floor Faber, Spangen, Bluf, Jeuk, Als de dijken breken. Ook speelde hij Leo Boogaarts, de vader van Charlie Boogaart, in de tv-serie SpangaS.

In het theater speelde de acteur onder meer in het satirische stuk Popcorn van Ben Elton, een rol waarvoor hij de Arlecchino ontving, de prijs voor de beste mannelijke bijrol van dat seizoen. Naast Paul de Leeuw en Simone Kleinsma stond hij in de veelgeprezen voorstelling Aan het einde van de regenboog. Verder was hij te zien in diverse vrije producties, zoals de voorstelling King Lear bij het Amsterdamse Bos. Een greep uit andere producties is Het Belang Van Ernst, Maat Voor Maat, Arturo Ui, Hooligans en Hurly Burly. Ook speelde hij in de musicals Ciske de Rat, Petticoat, Hij gelooft in mij  en vorig seizoen in De Tweeling. Afgelopen jaar was Kees te zien in de theatervoorstelling De Marathon. Hij was tevens te zien in films als Maten, Benidorm, Lek, Mariken, Floris, Moordwijven, Morrison krijgt een zusje, De brief voor de Koning, Sint, Hoe duur was de suiker, De ontsnapping, Pijnstillers en Of ik gek ben. Kees Boot deed mee aan Expeditie Robinson 2013

In Het Pauperparadijs speelt Kees de rol van Schepenaar.

Paul R. Kooij.

Paul KooijPaul R. Kooij werd in Utrecht geboren en kwam op zijn middelbare school voor het eerst in aanraking met toneel. Na wat omzwervingen via een vormingsjaar van het CCS in Rijswijk, academie voor expressie te Kampen, haalde hij in 1986 zijn diploma als acteur op de Toneelschool Arnhem. Na vijf jaar als vast acteur bij het Ro Theater gewerkt te hebben is hij nu al geruime tijd freelancer. Hij werkte voor diverse gezelschappen zoals Bonheur, Onafhankelijk Toneel, Het Zuidelijk Toneel, Nationale Toneel, Wittebols & Lighthert en bij producties van onder meer Hummelinck Stuurman. Naast zijn theaterwerk was hij te zien in tv producties als De Prooi, Goedenavond dames en heren en Het Klokhuis. Recentelijk was Paul R. Kooij te zien in De gouden draak van het Nationale Toneel en Coming of age voor bejaarden van Berg & Bos. Ook speelde hij de hoofdrol in FIFA Blatter, geschreven en geregisseerd door Tom de Ket.

In Het Pauperparadijs speelt Paul de rol van verteller, Regent en J.C. Faber.

Paul R. Kooij.
Paul R. Kooij.

Paul KooijPaul R. Kooij werd in Utrecht geboren en kwam op zijn middelbare school voor het eerst in aanraking met toneel. Na wat omzwervingen via een vormingsjaar van het CCS in Rijswijk, academie voor expressie te Kampen, haalde hij in 1986 zijn diploma als acteur op de Toneelschool Arnhem. Na vijf jaar als vast acteur bij het Ro Theater gewerkt te hebben is hij nu al geruime tijd freelancer. Hij werkte voor diverse gezelschappen zoals Bonheur, Onafhankelijk Toneel, Het Zuidelijk Toneel, Nationale Toneel, Wittebols & Lighthert en bij producties van onder meer Hummelinck Stuurman. Naast zijn theaterwerk was hij te zien in tv producties als De Prooi, Goedenavond dames en heren en Het Klokhuis. Recentelijk was Paul R. Kooij te zien in De gouden draak van het Nationale Toneel en Coming of age voor bejaarden van Berg & Bos. Ook speelde hij de hoofdrol in FIFA Blatter, geschreven en geregisseerd door Tom de Ket.

In Het Pauperparadijs speelt Paul de rol van verteller, Regent en J.C. Faber.

Gusta Geleijnse
Gusta Geleijnse.
Gusta Geleijnse Gusta werkte bij theatergroepen als Toneelgroep Maastricht, Art & Pro, TGA, NNT, Peergroup, Els inc., Space etc. Zij werkte in verschillende theatercollectieven bij productiehuizen als Nes theaters, Zeelandia en Bellevue en heeft nu haar eigen groep: GG Producties. Ze speelde in producties van Tom de Ket, waaronder De Drentse Bluesopera en De Odiezee en speelde Koningin Wilhelmina in Soldaat van Oranje. Verder was Gusta te zien in Domburg, Baantjer, Flikken Maastricht, de Co-assistent, Catch, Danni Lowinsky, Het Diner, Ramses, Van God Los, Adam- E.V.A. Sire reclames. In Het Pauperparadijs speelt Gusta de rol van verteller.
Gusta Geleijnse.
Gusta Geleijnse.

Gusta GeleijnseGusta Geleijnse is afgestudeerd aan de Toneelacademie en heeft daarna altijd een voorkeur gehad voor het werken met regisseurs en theatermakers die de experimentele en vernieuwende kant van het theater opzochten. Zo werkte ze met Carina Molier en Space in multidisciplinair documentaire theater, toneelbewerkingen en eigen werk met Arie de Mol (Els Inc. en Toneelgroep Maastricht) en bij groepen als Art & Pro, NNT, Peergroup, productiehuizen Zeelandia, de [Nes]theaters, Independance, Dasarts e.a . Ze richtte haar eigen groepen (‘Aan Tafel’ en ‘XO’) en werkte aan producties met onder meer Tom de Ket en Soldaat van Oranje. Op tv was ze te zien in onder andere Domburg, Hartslag, Baantjer, de Co-assistent, Flikken Maastricht, Ramses, Danni Lowinsky en A’dam - E.V.A..

Manon Nieuweboer.
Manon NieuweboerManon Nieuweboer studeerde in 1990 af aan de Toneelschool in Amsterdam en speelde daarna bij veel verschillende gezelschappen, onder meer Het Syndicaat, Theater Artemis, Vis à Vis, Oostpool, Ro Theater, Noord Nederlands Toneel, Beumer & Drost, Theatergroep Max en Productiehuis Brabant. Daarnaast speelde zij enkele kleine rollen voor tv en film, waaronder de tv-serie Ti-ta-tovenaar. Ze werkte eerder samen met Tom de Ket in Voor Eeuwig van het Noord Nederlands Toneel. In Het Pauperparadijs speelt Manon de rol van Thea Toorop, Weeshuismoeder en moeder Neeltje.
Manon Nieuweboer.
Manon Nieuweboer.

Manon NieuweboerManon Nieuweboer studeerde in 1990 af aan de Toneelschool in Amsterdam en speelde daarna bij veel verschillende gezelschappen, onder meer Het Syndicaat, Theater Artemis, Vis à Vis, Oostpool, Ro Theater, Noord Nederlands Toneel, Beumer & Drost, Theatergroep Max en Productiehuis Brabant. Daarnaast speelde zij enkele kleine rollen voor tv en film, waaronder de tv-serie Ti-ta-tovenaar. Ze werkte eerder samen met Tom de Ket in Voor Eeuwig van het Noord Nederlands Toneel.

In Het Pauperparadijs speelt Manon de rol van Thea Toorop en Weeshuismoeder.

Debbie Korper.
Debbie Korper studeerde aan de toneelschool in Maastricht, sindsdien is zij werkzaam bij diverse theatergezelschappen waaronder Oostpool ,Firma Rieks Swarte, het Ro theater en de Toneelmakerij. Recentelijk was zij te zien in Anne Frank in Theater Amsterdam en in Soldaat van Oranje. Op tv speelde ze onder andere in De zeven dagen van den Uyl, Vuurzee, Wet en Waan , Flikken Maastricht en OH Mijn Hemel. In Het Pauperparadijs speelt Debbie de rol van Mevr. Toorop, Weeshuismoeder en moeder Neeltje.
Debbie Korper.
Debbie Korper.

Debbie Korper komt uit Amsterdam maar ging naar de toneelschool in Maastricht, waar zij in 1981 haar diploma haalde.

Sindsdien is zij werkzaam bij diverse theatergezelschappen waaronder Oostpool ,Firma Rieks Swarte, het Ro theater en de Toneelmakerij. Recentelijk was zij te zien in het stuk over Anne Frank in Theater Amsterdam en in Soldaat van Oranje.

Op tv speelde ze onder andere in de zeven dagen van den Uyl, Vuurzee, Wet en Waan , Flikken Maastricht en OH Mijn Hemel. In Het Pauperparadijs zal zij de rol van Mevr. Toorop vervullen.

In Het Pauperparadijs speelt Debbie de rol van Mevr. Toorop en Weeshuismoeder.

Riccardo Sbrighi.

Riccardo Sbrighi begon met dansen in Rome, ging daarna naar Las Vegas om vervolgens terug te keren naar Italie. In 2009 kwam hij naar Nederland waar hij heeft gewerkt met Club Guy & Roni, Gross Dance Company, Gotra Ballet/ Joost Vrouenraets en Isabelle Beernaerts. Sinds 2011 is hij een van de dansers van Lonneke van Leth Producties waar hij vaak als vaste danspartner van Lonneke fungeerde. Ook assisteert hij Lonneke binnen haar creaties zoals bijvoorbeeld nu bij Het Pauperparadijs en hij heeft diverse eigen choreografieën op zijn naam staan.

Riccardo Sbrighi.
Riccardo Sbrighi.

Riccardo Sbrighi begon met dansen in Rome, ging daarna naar Las Vegas om vervolgens terug te keren naar Italie. In 2009 kwam hij naar Nederland waar hij heeft gewerkt met Club Guy & Roni, Gross Dance Company, Gotra Ballet/ Joost Vrouenraets en Isabelle Beernaerts. Sinds 2011 is hij een van de dansers van Lonneke van Leth Producties waar hij vaak als vaste danspartner van Lonneke fungeerde. Ook assisteert hij Lonneke binnen haar creaties zoals bijvoorbeeld nu bij Het Pauperparadijs en hij heeft diverse eigen choreografieën op zijn naam staan.

Back To Top