Pauperdialogen

De thema’s uit de voorstelling Het Pauperparadijs zijn nog even actueel als 200 jaar geleden. Armoede, werkeloosheid, en ontmoeten versus uitsluiten, spelen ook vandaag de dag een grote rol. Tijdens de Pauperdialogen worden deze onderwerpen op een prikkelende manier aan de orde gesteld.

Onder de lindeboom van Hotel Bitter en Zoet organiseert stichting KETTER&Co iedere zaterdagmiddag en zondagochtend een Pauperdialoog. De dialogen worden geleid door jonge ontwerpers die op geheel eigen, inspirerende wijze met een kleine groep mensen het gesprek aangaan.

Zo zal Hannah van Luttervelt u dieper laten nadenken over de waarde van geld door het spelen van No Money Sector, een ‘moneyless monopoly’. Met Pim van der Mijl en Shay Raviv bespreekt u hoe we ervoor kunnen zorgen dat nieuwe Nederlanders onderdeel worden van onze maatschappij en niet, net als de bewoners van het Pauperparadijs, buitenstaanders zijn. Pim en Shay openden De Voorkamer in Utrecht waarin mensen elkaar ontmoeten en individuele talenten ontwikkeld worden.

Lisa Hu is de bedenker van het spel Terra Nova, een discussietool dat lastige maatschappelijke thema’s naar de belevingswereld van kinderen brengt. Speciaal voor de Pauperzomer maakt Lisa een paupervariant dat onder de Lindeboom gespeeld zal worden.

De Pauperdialogen vinden plaats op zaterdagmiddag van 14.30 – 16.30 uur, en zondagochtend van 10.30 – 12.30 uur. Op aanvraag kunnen er ook op andere dagen Pauperdialogen worden georganiseerd.

Reserveren kan door een email te sturen naar: info@bitterenzoet.nl.
Locatie: Hotel Bitter en Zoet, Hospitaallaan 16, Veenhuizen.
Toegang € 5,-