skip to Main Content

In de zomer van 2017 openen Hotel Bitter en Zoet en Stichting Ketter&Co (initiatiefnemer van Collectie Veenhuizen) wederom het tijdelijke Pauperhotel. Het Pauperhotel is een tijdelijk hotel in de logeerkamers, in een stal, een tent, in een prieeltje of pipowagen of schaftkeet in de tuin van bewoners van Veenhuizen. Zo’n twintig 2-persoons kamers, verspreid door het dorp. De bewoners ontvangen de gasten van het PAUPERHOTEL en kunnen de bezoekers meer vertellen over de geschiedenis en over het huidige Veenhuizen. Het is een unieke ervaring, slapen in een dorp met zo’n bijzondere sociale geschiedenis en op de meest romantische plekjes. 

De kamers zijn direct herkenbaar als Pauperhotel, ingericht met ontwerpen uit Collectie Veenhuizen. De toegevoegde elementen in de heel verschillende kamers vertellen het verhaal van Veenhuizen. De gordijnen en kussens met het VORMT patroon zijn bijvoorbeeld een aantrekkelijke verwijzing naar de architectuur van het dorp.
Er zijn kamers in drie categorieën:

A klasse:

Ontbijt inbegrepen
De kamers in de A-klasse zijn wat ruimer van opzet, er is elektriciteit en warm water en u heeft de beschikking over een eigen of gedeelde badkamer. ’s Ochtends is er een gezamenlijk pauperontbijt, bij mooi weer buiten aan een lange tafel in de tuin van Hotel Restaurant Bitter en Zoet. 

B klasse:

Ontbijt inbegrepen

U verblijft bijvoorbeeld in een omgebouwde schuur of stal, de meeste ruimtes hebben geen electriciteit (inslapen bij kaarslicht) maar u kunt de gastheer/vrouw altijd vragen om een plaats om uw telefoon op te laden. 

In sommige gevallen kunt u de badkamer in het bijbehorende huis gebruiken, anders is er een buitendouche en WC. Er is niet op alle plekken in de B Klasse warm water, wel kunt u als het toch een koude zomer is warm douchen bij Hotel Bitter en Zoet. 

C Klasse:

Ontbijt inbegrepen

Klasse C is de échte pauperervaring, u overnacht in een tent, een boomhut of een andere zeer avontuurlijke plek. Douchen kan buiten in de tuin (alleen koud water!), of ’s ochtends bij hotel Bitter en Zoet (voor een warme douche), de WC is ook buiten en hoewel romantisch, ook primitief. Er is, uiteraard, geen electriciteit aanwezig, mocht u uw telefoon op willen laden vraag het uw gastvrouw of heer. 

’s Ochtends is er een gezamenlijk pauperontbijt, bij mooi weer buiten aan een lange tafel in de tuin van Hotel Bitter en Zoet. Daar ontmoeten gasten van het PAUPERHOTEL elkaar en wordt vaak nog even nagepraat over de voorstelling. 

Overnachten kan al vanaf € 69,- per kamer, per nacht. Klik hier voor meer informatie of om te boeken.

Back To Top