skip to Main Content

Kaartverkoop

Hoeveel plaatsen zijn er op de tribune en wat is het verschil per rang?

Er zijn 1.035 plaatsen op de tribune, waarvan 790 1e rang en 237 2e rang (en 4 rolstoelplekken + begeleidersplekken). De 1e rangskaarten hebben de beste zichtlijnen. Bekijk hier de plattegrond.

Mocht u slecht ter been zijn dan raden we u aan een stoel op een lage rij te kiezen (er bevinden zich geen leuningen naast de trap op de tribune).

Hoe duur zijn de kaartjes?

Wij hanteren twee kaartprijzen: eerste rang € 57,50 en tweede rang € 47,50 (incl. servicekosten, parkeren, een ontvangst- en pauzedrankje)

Kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

De Podium Cadeaukaart kunt u zeker inwisselen tijdens uw bestelling voor Het Pauperparadijs.

 Online krijgt u tijdens het bestelproces de mogelijkheid om de betaaloptie ‘Podium cadeaukaart’ aan te vinken. U kunt ook betalen met VVV- en theaterbonnen. 
Ook kunt u bellen naar 0900 92 03 (€ 0,45 p.m.) om de reservering in orde te maken.

Kan ik mijn kaarten omruilen?

Ja dat kan, mits er nog kaarten beschikbaar zijn. U kunt hiervoor contact opnemen met de Nationale Theaterkassa via 0900 92 03 (€ 0,45 p.m.)

Is het terrein rolstoeltoegankelijk?

Ja, het terrein is rolstoeltoegankelijk. Er zijn twee rolstoelplaatsen per avond plus twee plaatsen voor de begeleider(s). Neem voor het reserveren van deze kaarten contact op met de Nationale Theaterkassa via 0900 92 03 (€ 0,45 p.m.)

Is de tribune overdekt?

Het is een openluchtvoorstelling,  de tribune is dus niet overdekt. Controleer van te voren goed de weersomstandigheden en neem eventueel een extra trui, poncho of zonnecrème mee.

Wat gebeurt er als het regent?

In principe wordt er gewoon doorgespeeld, indien de situatie gevaarlijk dreigt te worden, wordt het spel stilgelegd. De voorstellingsleider houdt dat scherp in de gaten. U kunt voorafgaand poncho’s kopen op het terrein of in de pauze van de voorstelling. Paraplu’s op de tribune zijn niet toegestaan.

Wanneer worden de voorstellingen afgelast?

We gaan er vanuit dat alle voorstellingen gewoon gespeeld kunnen worden, maar er kunnen zich situaties voordoen waardoor een voorstelling toch afgelast moet worden: als een van de acteurs  ziek is bijvoorbeeld en echt niet kan spelen, of als het weer zo slecht is dat de veiligheid niet meer gegarandeerd kan worden. Uiteraard brengen we u dan zo vroeg mogelijk op de hoogte via een servicemail van de Nationale Theaterkassa.

Krijg ik mijn geld terug als voorstellingen worden afgelast?

Als een voorstelling onverhoopt wordt afgelast, dan krijgt u een nieuwe speeldatum aangeboden, de inhaalvoorstellingen vinden meestal plaats op maandag. Mocht u niet van dit aanbod gebruik willen maken, dan kunt u uw geld terugvragen, mits de voorstelling vóór de pauze is stopgezet, na de pauze komt deze regeling te vervallen.

Korting

Hanteren jullie speciale kindertarieven?

Nee. De voorstelling is toegankelijk voor kinderen vanaf tien jaar, er geldt geen speciaal kortingstarief voor kinderen.

Ik heb een CJP pas. Krijg ik korting?

CJP’ers krijgen bij het Pauperparadijs 25% korting op de voorstellingen van woensdag, donderdag en vrijdag. Onder de 30 jaar en nog geen CJP-pas? Bestel ’m hier, voor € 17,50 per jaar. Je kunt gelijk van de korting gebruik maken.

Ik kom met een groep. Krijg ik groepskorting?

Wij geven in principe alleen korting aan groepen van meer dan honderd personen. U kunt daarvoor contact opnemen met Wolter Lommerde: mail@hetpauperparadijs.nl of 085 – 78 23 770.

Voorstelling

Hoe lang duurt de voorstelling en is er een pauze?

De voorstelling duurt maximaal drie uur, inclusief pauze. De avondvoorstellingen eindigen rond 23:00 uur, de matineevoorstellingen rond 18:00 uur.

Is de voorstelling geschikt voor jonge kinderen?

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar.

Als ik te laat ben, mag ik dan nog naar binnen?

Nee, als de voorstelling reeds is begonnen mogen wij u helaas niet meer toelaten op de tribune, dit zorgt voor te grote overlast voor spelers en publiek. Zorg daarom dat u ruim voor aanvang aanwezig bent.

Is er boventiteling of ringleiding?

Nee, er is geen boventiteling of ringleiding aanwezig.

Horeca

Kan ik eten op het terrein?

Ja, er zijn verschillende eet-mogelijkheden voorafgaand aan de avondvoorstelling. U kunt kiezen uit een pauperschotel, à-la-carte dineren in het restaurant van het gevangenismuseum en een buffet voor groepen vanaf vijftien personen. Voor het pauperbuffet, de pauperschotel en het a-la-carte menu kunt u vanaf 17.30 uur terecht. Klik hier voor meer informatie en reserveren.

Mag ik eten en drinken meenemen op het terrein en op de tribune?

Het is niet toegestaan eten en drinken mee te nemen, op het terrein zijn voldoende horecavoorzieningen aanwezig.

Terrein

Hoe laat gaat het terrein open?

Voorafgaand aan de avondvoorstellingen is het terrein vanaf 17:30 uur geopend (aanvang voorstelling 20:00 uur). Tijdens de matinee op zondag is het terrein vanaf 13:00 uur geopend (aanvang voorstelling 14:30 uur).

Hoe laat gaat het terrein dicht?

Het terrein gaat bij de avondvoorstellingen dicht om 23:30 uur.

Is het museum open?

Het Gevangenismuseum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur. Zorg dat u tijdig aanwezig bent, mocht u een bezoek willen brengen aan het museum. Op de zondagen van de matineevoorstellingen kunnen mensen die kaarten hebben voor de matineevoorstelling tot 14.00 uur het museum bezoeken. Daarna is het museum in verband met de voorstelling gesloten.

Bereikbaarheid

Wat vul ik in op de navigatie?

Oude Gracht 2, 9341 AA Veenhuizen

Waar kan ik parkeren?

U kunt parkeren op de parkeerplaats van het gevangenismuseum. Vanaf de parkeerplaats is het een paar minuten lopen naar het terrein.

Is het betaald of gratis parkeren?

U kunt gratis parkeren op de parkeerplaats naast het gevangenismuseum.

Kan ik met het OV komen?

U kunt in Veenhuizen komen met het openbaar vervoer: Vanaf station Assen neemt u bus 14 richting Drachten. Vanaf halte Generaal van de Boschweg in Veenhuizen is het ongeveer tien minuten lopen naar de locatie.

Ook werken wij weer samen met Bramtax, die rijdt tussen station Assen en Veenhuizen. Voor 8,50 euro p.p. kunt u een enkele rit boeken. Zo kunt u na afloop van de voorstelling makkelijk en goedkoop naar station Assen, omdat er dan geen bussen meer rijden. Reserveren kan via 0592-855666.

Back To Top