fbpx Skip to content

Voorbereiding Het Pauperparadijs in volle gang

Decor

Een grote locatievoorstelling als Het Pauperparadijs vergt nogal wat voorbereiding. We duiken even terug in de tijd: in januari 2008 verschijnt het boek Het Pauperparadijs van Suzanna Jansen op de Nederlandse markt, het blijkt een bestseller. Aanleiding om het een groter podium te geven, de familiegeschiedenis te vertalen naar een theaterstuk. In 2013 gaan theatermaker Tom de Ket en schrijver Suzanna Jansen om tafel om de eerste plannen te bespreken. In 2014 worden de plannen gerealiseerd en is Stichting Het Pauperparadijs een feit. Tom schrijft een script, producent Wolter Lommerde regelt sponsoren. Er worden afspraken gemaakt met het gevangenismuseum, waar de binnenplaats de locatie zal vormen van het theaterstuk. Het streven was om in de zomer van 2015 het stuk daadwerkelijk op te voeren, er is echter meer tijd nodig om alle contracten rond te krijgen en de voorstelling wordt uitgesteld naar de zomer van 2016.

Nu zijn de voorbereiding is in volle gang. De eerste decorstukken, naar het ontwerp van Michiel Voet, worden op dit moment in elkaar gezet in grote loodsen in Rotterdam. De kostuums worden ontworpen door Carly Everaert en de muziek, gecomponeerd door Lavalu, wordt ingespeeld in de studio in Amsterdam om binnenkort de eerste twee nummers ‘Iemand zijn’ en ‘Durf te dromen’ te releasen. De marketingcampagne is van start, wellicht heeft u de eerste posters al op straat zien hangen? U bent nu getuige van de nieuwe website, waar onder meer video-materiaal, foto’s en verhalen te vinden zijn over het theaterstuk. De cast is bekend en de choreografie van Lonneke van Leth in de maak. Op 25 april starten de eerste repetities met de acteurs. De kaartverkoop is gestart en loopt goed. Zorg dus dat u er vroegtijdig bij bent voor een mooie plek op de tribune. Wij heten u van harte welkom.

Back To Top