fbpx Skip to content

Het Pauperparadijs verrast door succes

Producent Wolter Lommerde is verrast door de snelle verkoop van kaarten voor de voorstelling Het Pauperparadijs in Veenhuizen.

Wie de website van de voorstelling op de binnenplaats van het Gevangenismuseum bezoekt, vindt achter alle resterende 29 voorstelling tot en met 7 augustus de term ‘wachtlijst’. „We zijn verrast en verbaasd door de snelheid waarmee dit is gelukt”, zegt producent Wolter Lommerde. „We hadden rond de première al wel de hoop dat we zouden uitverkopen, maar niet nu al. De laatste week is de kaartverkoop echt geëxplodeerd. Hier zijn we geweldig blij mee.”

Dit logenstraft het gefrons van wenkbrauwen toen de entreeprijzen voor de voorstelling bekend werden gemaakt, van resectievelijk 30, 40 en 55 euro. De makers waren volgens de begroting uit de kosten geweest bij 22.000 verkochte kaarten. Het ‘break even’ punt lag op 30.000 kaarten, maar het Blockbuster Garantiefonds gaf de productie de zekerheid dat dit de schade op zich zou nemen van de onverkochte kaarten tussen 22.000 en 30.000. Lommerde: „Op dat fonds hoeven we dus zeker geen beroep op te doen.”

Sterker nog, Het Pauperparadijs lijkt de winst van tienduizend méér verkochte kaarten op te strijken. „Ho ho”, relativeert Lommerde, „eerst moeten we eens rustig onderzoeken of we niet meer hebben uitgegeven dan begroot.”

Voor Het Pauperparadijs is een stichting opgericht. Een stichting mag geen winst maken. Lommerde: „Dat klopt. We willen het geld dat overblijft steken in een vervolg.”

Eric Nederkoorn – Bron: Dagblad van het Noorden
Back To Top