fbpx Skip to content

Het Pauperparadijs in Live uit Lloyd

Live uit Lloyd presenteert iets bijzonders dinsdagavond. Je hoort muziek uit het theaterspektakel Het Pauperparadijs dat half juni in Veenhuizen in Drenthe in premiere ging. Tot en met  7 augustus wordt het stuk van regisseur Tom de Ket nog opgevoerd. Het is totaal uitverkocht en  Live uit Lloyd laat horen hoe bijzonder het is, alleen de muziek al…

Het Pauperparadijs is gebaseerd op gelijknamige boek van Suzanna Jansen uit 2007. De voorstelling vertelt een van de meest dramatische, verborgen verhalen van Nederland en wordt gespeeld op de historische locatie waar de geschiedenis daadwerkelijk heeft plaatsgevonden: strafkolonie Veenhuizen bij Assen.. Het verhaal is niet alleen historisch accuraat, maar tegelijkertijd uiterst actueel.

Na het lezen van het boek, raakte theatermaker Tom de Ket diep onder de indruk van de familiegeschiedenis. Samen met Suzanna besloot hij het boek om te zetten in een theatervoorstelling waarin Teunis centraal staat. De Arnhemse zangeres en componiste Lavalu (Mariëlle Woltring) heeft de muziek gemaakt voor de voorstelling en ze werkt voor Het Pauperparadijs weer samen met muzikaal maatje Gerhardt Heusinkveld (onder andere Beans & Fatback), met wie ze samen ook het duo 1st of June vormt.

Na een voorbereiding van meer dan een jaar ging het theaterspektakel over arm en rijk 18 juni 2016 in première, op het binnenplein van het gevangenismuseum in Veenhuizen. Met veertig voorstellingen en plek voor duizend bezoekers per avond is Het Pauperparadijs een van de grootste theaterproducties van komende zomer en bovendien stijf uitverkocht! Je kunt wel in een digitale wachtrij plaatsnemen en hopen…op een plekje tussen de paupers. En nee, het is geen musical. De muziek is dusdanig belangrijk dat de band zelf spreekt van een ‘Indie-Opera’. En gelijk hebben ze…

In Live uit Lloyd met: Toon Oomen – drums & percussie, Evert van der Waa – bas & synths, Gijs Coolen – gitaar, Steyn de Leeuwe – zang (Teunis), Margreet Boersbroek (Cato)– zang, Lavalu – zang & keys & composities, Gerhardt Heusinkveld – zang & gitaar & trommel.

Bron: RTV Rijnmond

Back To Top