fbpx Skip to content

‘Pauperparadijs’ nog eens veertig keer in Veenhuizen

Het Pauperparadijs gaat in 2017 in Veenhuizen op herhaling. De succesvoorstelling wordt nog eens veertig keer gespeeld bij het Gevangenismuseum.

Vandaag begint de kaartverkoop. Allereerst gaat een mail naar de dertigduizend belangstellenden die de afgelopen zomer op de wachtlijst terechtkwamen, en naar de mensen die de voorstelling wél konden bezoeken. „Van hen kregen we vaak te horen dat ze Het Pauperparadijs nog eens wilden zien”, zegt producent Wolter Lommerde. In totaal kwamen 40.000 mensen op de muziektheaterproductie af.

De voorstellingenreeks begint op 15 juni en loopt door tot in augustus. Regisseur Tom de Ket gaat ervan uit dat de spelersploeg, bestaande uit acteurs en muzikanten, dezelfde blijft.

Een nieuwe vergunning voor de reeks is aangevraagd bij de gemeente Noordenveld. Vooruitlopend op de procedure heeft Lommerde de knoop al doorgehakt, wat gelet op de tijd ook niet anders kan. Hij voelt zich gesterkt door de evaluatiebijeenkomst van gemeente en dorpsbewoners van vorige week. Lommerde: „De dorpsbewoners waren enthousiast. Flink wat van hen die nu niet als vrijwilliger hebben meegedaan, gaven aan dat volgend jaar zéker wel te willen doen.”

Toch zal een klein groepje Veenhuizers zich naar verwachting niet zonder meer neerleggen bij een reprise. Namens drie dorpelingen met wie vorig jaar een schikking werd getroffen, heeft advocaat Ramon Brouwer aangekondigd de vergunningaanvraag goed te zullen bestuderen. Al eerder kondigde een bewoner die dicht bij het Gevangenismuseum woont aan opnieuw geld te willen zien, in ruil voor zijn toestemming.

Lommerde: „Eerlijk is eerlijk, er zijn voor de evaluatie negen brieven met irritaties binnengekomen. Die gingen bijvoorbeeld over het geluid, maar ook over het parkeren in de berm bij het Gevangenismuseum. Dat laatste is niet verboden, maar ook niet zo netjes, dat klopt.” Van die briefschrijvers was niemand op de evaluatieavond, voegt hij er aan toe. „En de geluidsnormen zijn geen moment overschreden.” De Ket verwacht dat de voorstelling inhoudelijk weinig zal veranderen. „Maar goed, er kan zich altijd iets actueels aandienen. Niet ver voor de nieuwe serie zijn de verkiezingen. En een tekstwijziging is zo geregeld.”

ERIC NEDERKOORN – Bron: Dagblad van het Noorden

Back To Top