fbpx Skip to content

Pauperparadijs is welkom in Veenhuizen

Het regende mailtjes en Whatsappberichten in Veenhuizen. Ondernemers in het dorp zijn blij met een vervolg op Het Pauperparadijs.

„Ik heb net een mail verstuurd aan ondernemers om in oktober bij elkaar te komen. Om te kijken hoe we de activiteiten rond Het Pauperparadijs kunnen opzetten”, zegt voorzitter Herman Beerda van stichting Veenhuizen Boeit.

De club van ruim dertig ondernemers in Veenhuizen ‘van edelsmid tot hotel’ wil de randactiviteiten rond de veertig theatervoorstellingen in het Gevangenismuseum beter aanpakken dan afgelopen zomer. „We zijn te laat begonnen en het was een beetje een haastklus.”

Beerda juicht de komst van nog eens veertig voorstellingen van harte toe. „Het Pauperparadijs was erg goed voor de uitstraling van Veenhuizen. Het heeft alle landelijke media gehaald. Veenhuizen wil in 2018 op de Wereld Erfgoedlijst van Unesco staan. Het Pauperparadijs geeft daarvoor een extra steuntje in de rug.” De kaartverkoop voor de voorstellingen van volgend jaar zijn gisteren begonnen. Dat is opmerkelijk omdat de vergunningaanvraag net de deur uit is. De gemeente Noordenveld moet er nog over beslissen. Burgemeester Klaas Smid staat positief tegenover Het Pauperparadijs. „Maar we handelen de procedure af zoals het hoort.”

Het is niet onwaarschijnlijk dat er verzet tegen het vervolg komt. Dit jaar maakten drie omwonenden bezwaar tegen het aantal voorstellingen en de tijden. Ze stapten naar de rechter, maar voor de uitspraak werd een compromis bereikt. De nieuwe voorstellingen staan gepland voor woensdagen en donderdagen, terwijl er afgelopen zomer hoofdzakelijk in het weekeinde werd gespeeld. ,,We bekijken eerst de vergunningaanvraag en dan overleg ik met mijn cliënt. Daarna neem ik contact op met de stichting Het Pauperparadijs, reageert Ramon Brouwer, advocaat van een van de omwonenden.

Willem Dekker – Bron: Dagblad van het Noorden
Back To Top