fbpx Skip to content

Pauperparadijs heeft eerste 10.000 kaarten voor het nieuwe seizoen verkocht

Na tien dagen zijn de eerste tienduizend kaarten voor het Pauperparadijs verkocht. De theatervoorstelling keert terug naar Veenhuizen in 2017, al moet de vergunning officieel nog worden aangevraagd.

Producent Wolter Lommerde is tevreden. Dagelijks worden zo’n vijfhonderd kaarten verkocht. “We konden moeilijk inschatten hoe snel het zou gaan, maar hier zijn we erg blij mee. We krijgen zoveel respons. Ons Facebookbericht over de start van de kaartverkoop is al zevenhonderd keer gedeeld. Dat zijn enorme aantallen voor een cultureel evenement.”

Vergunning
Over het krijgen van de vergunning is de producent niet zenuwachtig. Lommerde: “Verreweg het grootste gedeelte van de gemeente is positief en we voldoen aan alle eisen om een vergunning te krijgen. Je zou bijna zeggen: er is geen reden om hem niet te geven.”

Risico
Volgens de gemeente neemt de productie van Het Pauperparadijs hiermee wel een risico. “Ik vind het bijzonder,” zegt Yvonne Arnst. Zij is projectleider van Het Pauperparadijs bij de gemeente. “Het staat hen vrij om te starten met de kaartverkoop, maar de vergunning zal gewoon de gebruikelijke procedure doorlopen. Als er geen vergunning komt, dan moeten ze de kaarten wel terugbetalen.”

De voorstellingen worden gespeeld van woensdag 14 juni tot en met zondag 6 augustus. De eerste voorstelling op 14 juni is volgens de producent al bijna uitverkocht.

Back To Top