fbpx Skip to content

Run op kaarten voor Pauperparadijs, nu nog een vergunning

De kaartverkoop voor de theatervoorstelling Het Pauperparadijs verloopt zeer voorspoedig; binnen tien dagen zijn al tienduizend kaarten verkocht.

Volgend jaar moet de voorstelling in de zomer terugkeren naar Veenhuizen, maar de vergunning is nog niet rond. Die moet officieel nog worden aangevraagd.

Het Pauperparadijs is gebaseerd op gebeurtenissen in de 19e eeuw, toen in totaal zo’n honderdduizend armen naar Drenthe werden gestuurd om ‘beschaafde mensen’ van ze te maken in de zogeheten pauperkoloniën.

“Niet zenuwachtig”

Producent Wolter Lommerde is daar naar eigen zeggen niet zenuwachtig over. “Verreweg het grootste gedeelte van de gemeente is positief en we voldoen aan alle eisen om een vergunning te krijgen. Je zou bijna zeggen: er is geen reden om hem niet te geven”, zegt hij.

Volgens de gemeente neemt de productie van Het Pauperparadijs hiermee wel een risico. “Ik vind het bijzonder”, zegt de projectleider van de gemeente. “Het staat hen vrij om te starten met de kaartverkoop, maar de vergunning zal gewoon de gebruikelijke procedure doorlopen. Als er geen vergunning komt, dan moeten ze de kaarten wel terugbetalen.”

De voorstellingen worden gespeeld van woensdag 14 juni tot en met zondag 6 augustus.

Bron: NOS.nl

Back To Top