fbpx Skip to content

Cast Het Pauperparadijs bekend

De cast van Het Pauperparadijs is bekend. De hoofdrollen worden opnieuw vertolkt door o.a. Dragan Bakema en Paul R. Kooij. Het liefdeskoppel Teunis en Cato wordt afwisselend gespeeld door Steyn de Leeuwe en Matthijs IJgosse en Margreet Boersbroek en Imke Smit. De muzikale begeleiding is opnieuw in handen van componist en bandleider Lavalu met de Pauperband.

Myrthe Burger (Aagje) zal deels worden vervangen door Rosa da Silva, o.a. bekend van de musicals ANNE en De Tweeling. Danser Riccardo Sbrighi wisselt zijn rol als duivel/bewaker af met Stein Fluijt en slagwerker Toon Oomen wordt vervangen door Tobias Ponsioen. De samenstelling van het artistieke team blijft hetzelfde.

Het Pauperparadijs is een uiterst actuele voorstelling en een dramatische historie tegelijkertijd. In 1826 worden alle wezen uit heel Nederland naar het Drentse Veenhuizen gestuurd, net als de paupers die door de armoede het hoofd niet boven water kunnen houden. Het Pauperparadijs volgt Teunis, een jonge Amsterdamse wees die naar het gesticht wordt gestuurd. Daar wordt hij verliefd op Cato, een bewakersdochter. Hun verboden liefde ontmoet veel tegenwerking, uiteindelijk proberen ze Veenhuizen te ontvluchten. De voorstelling wordt gespeeld in het voormalig tweede gesticht: op de plek waar de geschiedenis zich daadwerkelijk heeft afgespeeld. En dat voel je.

Back To Top