fbpx Skip to content

Magische grens van 25.000 verkochte kaarten bereikt

Theaterspektakel Het Pauperparadijs lijkt opnieuw uitverkochte zalen te trekken. Van de 40.000 kaarten zijn er inmiddels meer dan de helft verkocht, namelijk 25.000 kaarten. Het advies aan de bezoekers: wacht niet tot de zomer, maar reserveer tijdig uw kaarten. Vol = vol.

Dramatische, waargebeurde geschiedenis
Het Pauperparadijs vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. Na de oorlogen van Napoleon wilde generaal Johannes van den Bosch in 1818 de immense armoede oplossen met een grootschalig heropvoedingsexperiment. Met steun van Koning Willem I werden de paupers en wezen uit het hele land verplaatst naar de gestichten in Veenhuizen. Wat begon als een bevlogen plan om de onderklasse te verheffen, veranderde al snel in een nachtmerrie. De meeste mensen zaten jaren vast in zijn Maatschappij van Weldadigheid en kwamen nauwelijks nog weg. Dit lot hebben zo’n 100.000 mensen ondergaan; ruim 1 miljoen Nederlanders zijn nazaten van deze paupers.

Het Pauperparadijs ging in juni 2016 in première en verkocht 40 voorstellingen compleet uit. In verband met de vergunning konden er destijds geen extra voorstellingen worden gespeeld, mede daarom gaat de voorstelling dit jaar in reprise met maar liefst 4o voorstellingen van 14 juni t/m 6 augustus op de binnenplaats van het gevangenismuseum in Veenhuizen. Een aantal voorstellingen zijn al uitverkocht, maar zeker aan het einde van de reeks zijn nog voldoende kaarten verkrijgbaar. Reserveren kan via www.hetpauperparadijs.nl/kaartverkoop en 0900 92 03 (45 ct pm).

Back To Top