fbpx Skip to content

Nieuwe cast Carré bekend

Tom de Ket maakt theaterspektakel Pauperparadijs Carré Amsterdamser:
nieuwe castleden, nieuwe songs, scriptwijzigingen en nieuw decor.

Vandaag maakt scriptschrijver en regisseur Tom de Ket bekend wat hij verandert aan het zeer succesvolle theaterspektakel Het Pauperparadijs. De locatievoorstelling naar de bestseller van Suzanna Janssen, die eerder twee zomers lang in Drenthe helemaal uitverkocht was, wordt aangepast aan Koninklijk Theater Carré, waar het verhaal over de paupers komende zomer te zien is. De aanpassingen betreffen het decor, de songs (drie nieuwe songs) het script en de cast (vijf nieuwe namen).

Er worden vijf nieuwe namen aan de cast toegevoegd omdat er maar liefst acht voorstellingen per week gespeeld gaan worden, en alle rollen dubbel bezet moeten zijn: Kees Boot (Schepenaar), Lottie Hellingman (Cato), Bart Rijnink (Teunis), Debbie Korper (Toorop) en Stefan Rokebrand (Johannes van den Bosch). Ook Rosa da Silva (Aagje) en Gusta Gelijnse (Verteller) maken deel uit van de nieuwe cast van Het Pauperparadijs. Beide actrices speelden afgelopen zomer al enkele voorstellingen mee in Veenhuizen. De nieuwe groep acteurs gaat spelen in een voorstelling die veel Amsterdamser zal zijn dan de eerdere voorstellingen. Tom de Ket: “Nu we het leven van de Paupers vertellen in de stad die zo’n belangrijke rol speelde in hun leven, heb ik, samen met Suzanna Jansen enkele aanpassingen gedaan. Amsterdam is verweven in het DNA van de voorstelling en we vonden het niet meer dan gepast om deze plek de komende zomer een nadrukkelijkere rol te geven. We willen bovendien graag optimaal gebruikmaken van de theatrale mogelijkheden die dit unieke theater te bieden heeft.”

Nieuw decor met spectaculaire videoprojecties
Het gehele artistieke team heeft aanpassingen gemaakt om het buitenspektakel in een theater te kunnen laten zien. De Ket: “Eerst ben je bang dat je concessies moet doen; ingrediënten die de voorstelling tot een succes hebben gemaakt, moet je aanpassen omwille van de nieuwe locatie, maar toen we aan de slag gingen, ervaarden we dat het verhaal nog beter uit de verf komt op het toneel van Carré.” Een theater biedt ook veel meer mogelijkheden voor het gebruik van licht en geluid. Speciaal voor deze speelperiode bouwt decorontwerper Michiel Voet een nieuw decor. Het meest spectaculaire daaraan zijn de speciale videoprojecties.

Op basis van de scriptwijzigingen schreef componist en bandleider LAVALU, verantwoordelijk voor de muziek en de songs in de voorstelling, drie compleet nieuwe nummers voor de speelserie in Carré. Deze songs maken duidelijk hoe hoofdrolspelers Teunis en Cato hun weg in de hoofdstad vinden na een jarenlang verblijf in de barakken van Veenhuizen.

Theaterspektakel Het Pauperparadijs in Carré: 4 t/m 29 juli 2018
Script en regie: Tom de Ket
Naar het verhaal van Suzanna Janssen
Dramaturgie: Suzanna Janssen
Muziek: LAVALU
Decor: Michiel Voet
Choreografie: Lonneke van Leth
Geluidsontwerp: Peter Zwart
Lichtontwerp: Uri Rapaport en Pepijn van der Sanden
Cast:
Johannes van den Bosch: Stefan Rokebrand / Dragan Bakema
Teunis: Bart Rijnink / Steyn de Leeuwe
Cato: Lottie Hellingman / Margreet Boersbroek
Aagje: Rosa da Silva / Myrthe Burger
Verteller: Gusta Gelijnse / Paul R. Kooij
Schepenaar: Kees Boot / Peter Drost
Mevr. Toorop: Debbie Korper / Manon Nieuweboer

Back To Top