fbpx Skip to content

Het Pauperparadijs gaat definitief door in 2023

Logo Het Pauperparadijs

Stichting Het Pauperparadijs kreeg gisteren het verlossende woord: naast de al eerder verleende ecologische vergunningen is nu ook de aangevraagde evenementenvergunning officieel verleend. Het theaterspektakel dat deze zomer gepland staat op de binnenplaats van het Gevangenismuseum in Veenhuizen kan daarmee definitief doorgang vinden.

Het Pauperparadijs was in de zomers van 2016 en 2017 met respectievelijk 40 en 52 voorstellingen stijf uitverkocht. Voor 2020 was een nieuwe reeks voorstellingen gepland in Veenhuizen, die vanwege de coronamaatregelen niet door kon gaan. Na de verplaatsing naar 2022 werd bekend dat de reeks opnieuw niet door kon gaan vanwege de steeds veranderende stikstofregels. “De aanvraagprocedure voor de evenementenvergunning heeft relatief lang geduurd omdat we aan hele scherpe regels moeten voldoen voor o.a. geluid en veiligheid. We spelen immers de hele zomer in de bebouwde kom, en dus hebben we samen met de gemeente gekeken hoe we de hinder voor bewoners zoveel mogelijk kunnen beperken. Daarnaast zijn we enorm verrast door de hoeveelheid positieve reacties die we nu al hebben gekregen op onze terugkeer naar Veenhuizen” – aldus producent Wolter Lommerde.

Het Pauperparadijs is een productie van Tom de Ket, bekend van o.a. De Verleiders, Mammoet en zijn nieuwe locatietheater productie genaamd Boer Koekoek die de komende zomer in Hollandscheveld in Drenthe gespeeld gaat worden. Kaarthouders van Het Pauperparadijs zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de nieuwe voorstellingsdata.

Back To Top