fbpx Skip to content

Verteller

Gusta Geleijnse

Gusta Geleijnse was na haar toneelopleiding o.a. actief bij Toneelgroep Maastricht, Art & Pro, Toneelgroep Amsterdam, Noord Nederlands Toneel, PeerGrouP, Els Inc. en Space. Ze werkte daarnaast in verschillende theatercollectieven en productiehuizen als Nes-theaters, Zeelandia en Bellevue. Ze zette GG Producties op, waarmee ze haar eigen voorstellingen maakt, waaronder Absolutely Doomed, Ik, Een Eiland, Rampscenario en Filosoof. Op tv en in films was ze te zien in Domburg, Baantjer, Flikken Maastricht, De Co-assistent, Catch, Danni Lowinski, Het Diner, Ramses, Van God Los, Adam-E.V.A., Celblok H en Ik weet wie je bent. In Soldaat van Oranje speelde Gusta koningin Wilhelmina. Ze verscheen eerder in locatietheaterprojecten van Tom de Ket, waaronder De Drentse Bluesopera, Odiezee, Het Pauperparadijs en Mammoet. In 2019 maakte ze haar opwachting in De Verleiders Female.

Van den Bosch

Ruben Brinkman
Ruben Brinkman
Volgde zijn opleiding tot acteur aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Hij debuteerde met een hoofdrol in Engeland, als Vincent van Gogh, in de West End-hit Vincent in Brixton, van The National Theatre. Zijn eerste filmrol speelde hij in Manderlay van Lars von Trier.
Hij speelde rollen in uiteenlopende producties bij diverse theatergezelschappen. Zo speelde hij o.a. in Wie is er bang voor Virginia Woolf?, regie: Gerardjan Rijnders, in As You Like It  bij Het Nationaal Toneel, in Peer Gynt bij Het Zuidelijk Toneel en in Vijand van het Volk van Suburbia.
Hij speelde Fred van Houten in Soldaat van Oranje – de musical en was ook te zien in de musicals Hij Gelooft In Mij en De Tweeling.
Op televisie is hij het meest bekend van zijn rol als Noordzij in Feuten van BNN. Tegenwoordig werkt Ruben ook regelmatig in Duitsland, waar hij o.a. onlangs te zien was in Davos 1917 (ARD, SFR) en een vaste rol heeft in de NETFLIX-serie How to sell drugs online (fast).

Teunis

Danny Westerweel
Danny Westerweel
Danny Westerweel (1995) studeerde in 2018 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Sindsdien is hij in het theater onder andere te zien geweest in De Woef Side Story (Theater Rotterdam), Soldaat van Oranje (NEW Productions), Work Harder (Acteursgroep Wunderbaum), Dronken Mensen (Dronken Mensen), The Mousetrap (REP Entertainment) en 14 De Musical (Out Of Office Productions). Daarnaast was hij op TV onder andere te zien in Het Klokhuis, DNA, Van der Valk en is hij elk jaar onderdeel van Het Sinterklaasjournaal. Danny vertaalde de musical Come From Away, waarvoor hij in 2022 een nominatie voor een Musical Award in de categorie ‘Beste Vertaling’ ontving. Zijn debuutregie Kruimeltje werd in 2023 eveneens genomineerd voor een Musical Award in de categorie ‘Eventim Publieksprijs Beste Familiemusical’. Danny verleent zijn stem aan verscheidene tekenfilms en -series.

Cato

Myrthe Burger
Myrthe Burger studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze speelde o.a. bij Orkater, Het Zuidelijk Toneel, Het Nationale Theater, Toneelgroep Maastricht, Zeelandia en Theater Artemis, en was te zien in de voorstellingen Snowden en Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken van Bos Theaterproducties. Op tv was Myrthe wekelijks te zien in Didi Kompas van VPRO’s Villa Achterwerk en Sluipschutters, en speelde ze o.a. in Flikken Maastricht, JEUK, Van hier tot Tokio, Danni Lowinski, Studio Snugger, De Poli, CAST, de Amerikaanse jeugdserie Hunterstreet en sketches van Het Klokhuis. Daarnaast speelde ze in de speelfilms Jungle, Fashion Chicks, De club van lelijke kinderen en Only You. Ook sprak ze de rol in van Ans van Dijk voor de NTR-podcastserie De Jodenverraadsters op NPO Radio1 en Spotify. Myrthe speelde eerder in regies van Tom de Ket bij de voorstellingen Odiezee, DE VERLEIDERS II, Mammoet, 14 en in de eerdere edities van Het Pauperparadijs. Myrthe werd voor haar rol als Danny Cruijff in 14 genomineerd voor een Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Directeur

Peter Drost
Peter Drost bezocht de Maastrichtse Toneelacademie, daarna speelde hij bij diverse theatergezelschappen in Nederland. In 1995 startte hij zijn eigen toneelbedrijf. Met dat Toneelgezelschap Beumer&Drost speelt hij nu al vele jaren, met veel succes, talloze producties in binnen-en buitenland. Peter is ook een bekende stem in Nederland. Hij is onder andere de vaste Nederlandse voice-over van de natuurdocumentaires van de BBC. Verder spreekt hij talloze commercials in. In de regie van Tom de Ket speelt Peter de laatste jaren met veel plezier in diverse muziektheaterproducties. Naast Het Pauperparadijs o.a. Voor Eeuwig, Blatter en 14, de musical over Johan Cruijff.

Aagje

Whitney Sawyer
Whitney Sawyer volgde haar opleiding aan de Muziektheateracademie van Codarts in Rotterdam en de Toneelschool in Arnhem. Ze speelde in producties van o.a. Toneelgroep Oostpool, Het Nationale Theater, Nederlandse Reisopera en Theater Sonnevanck. De productie Princess van Sonnevanck met Whitney ontving in 2018 de Gouden Krekel voorbeste jeugdvoorstelling. Ook speelde ze in de musical All Stars. Verder was Whitney te zien in Luizenmoeder -De Film, Op de dijk en o.a in de series Het A-woord, Modern Love, Rudy’s Grote Kerstshow, Five Live en CAST.

Apothekeres

Barbara Pouwels

Barbara Pouwels is een veelzijdig actrice en inmiddels meer dan 30 jaar werkzaam in theater en televisie. Haar rollen strekken zich uit van de harde, psychopathische directrice in de tv-serie Celblok H tot zachte, moederlijke rollen in De Geheimen van Barslet of De Ring. Maar ze speelt ook komische rollen in o.a. de film Dolfje Weerwolfje en de series Familie Kruys en Toren C.

In het theater heeft ze veelvuldig gewerkt bij Toneelgroep Amsterdam en voorstellingen gespeeld bij o.a. Het Toneel Speelt, Senf Theaterproducties, De Graaf & Cornelissen producties en Het Nationale Theater. Op dit moment speelt en zingt ze in Soldaat van Oranje waar ze de rol van Wilhelmina vertolkt.

Danser

Thomas van der Linden
Thomas van der Linden (Wijchen, 1992) is een ambitieuze, jonge choreograaf. Studeerde in 2013 af aan de mbo-opleiding uitvoerend danser in Arnhem. In 2013 begon zijn carrière bij introdans voor klassieke training en heeft daarna in verschillende producties en dansgezelschappen gedanst. Sinds 2016 is Thomas werkzaam binnen het dansgezelschap “Lonneke van Leth dans”. De laatste jaren heeft Thomas zijn eigen artistieke oog ontwikkeld en richt zich nu voornamelijk op het creëren van zijn choreografieën waarin zijn stijl duidelijk naar voor komt. Dit doet hij onder anderen in samenwerking met dramaturg, Gerasimos Giovanakis. Zijn laatste creatie
Where Silence Becomes a Voice voor de Delattre Dancecompany ging in april 2023 in première in het Gallus Theater in Frankfurt (Duitsland).

Danser

Riccardo Sbrighi
Riccardo Sbrighi is op zijn 15e begonnen met dansen in Rome, nadat hij op zijn 18e een zomerstage aan het Nevada Ballet Theater volgde in Las Vegas besloot hij als danser zijn carrière voort te zetten. Hierop volgde direct een stageplek bij hetzelfde gezelschap. In 2006 kwam hij na 3 jaar terug naar Italië om te dansen voor verschillende professionele dansgezelschappenIn 2009 kwam hij naar Nederland waar hij heeft gewerkt met Club guy & Roni, Gross Dance Company, Gotra Ballet/Joost Vrouenraets en Isabelle Beernaerts. Hij heeft ook in België gedanst, in de Musical productie Notre Dame de Paris. Sinds 2011 is hij een van de vaste dansers in het dansgezelschap van Lonneke van Leth Dans.Sinds 2016 nam hij deel aan alle edities van Het Pauperparadijs, niet alleen als acteur/danser maar ook als leider van het ensemble.
Back To Top