fbpx Skip to content

“Het Pauperparadijs krijgt decor dat zijn weerga niet kent”

“Het Pauperparadijs krijgt decor dat zijn weerga niet kent” aldus Eric Nederkoorn van het Dagblad van het Noorden, die een bezoek bracht aan het decordepot in Rotterdam. “In de 40 meter hoge en 8 meter lange werkplaats zijn 25 mensen aan de slag, van wie 18 permanent met het decor voor de grootste voorstelling ooit in Drenthe.” Klik hier meer informatie over het decor.

Tevens stond in dezelfde krant een artikel over de bijzondere samenwerking met het de gevangenis in Veenhuizen. Gevangenen uit Veenhuizen helpen namelijk bij de voorstelling. Gedetineerden maken decorstukken en rekwisieten, begeleiden het verkeer en helpen bij het opruimen van de binnenplaats van het gevangenismuseum. “De inzet van de gedetineerden sluit mooi aan bij de lokale geschiedenis en het thema van de voorstelling” aldus Tom de Ket. Klik hier voor het artikel.

Pieter Sijpersma, hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden schreef het volgende: “Laten we onze familie, vrienden en kennissen in andere delen van het land naar Veenhuizen praten. Hun vertellen dat dit (…) een voorstelling is waar je wat van opsteekt. Dat het een show van jewelste belooft te worden. En uitleggen dat Drenthe helemaal niet ver weg is.” Bij deze. “Komt dat zien, komt dat zien.” Lees hier de volledige column.

 

Back To Top