fbpx Skip to content

Makers van Het Pauperparadijs zijn nog lang niet uitverteld

Ook na veertig uitverkochte voorstellingen kunnen schrijfster Suzanna Jansen en regisseur Tom de Ket geen genoeg krijgen van Het Pauperparadijs.

Gisteravond namen de makers van het theaterspektakel in Veenhuizen voor de laatste keer het applaus in ontvangst. Dat wil zeggen: voorlopig. De producent streeft naar een reprise die volgende zomer moet worden gehouden, opnieuw op de binnenplaats van het Gevangenismuseum. „Ik heb het stuk zo’n 35 keer gezien en was elke keer weer geraakt”, vertelde Suzanna Jansen na afloop.

„Het feit dat hier een grote groep mensen aan het werk is geweest, die al hun talent en energie en creativiteit hebben gegeven om dit verhaal te vertellen – over mensen die nooit gezien werden, op de plek waar die mensen verloren hebben rondgelopen. Heel bijzonder.”

Acht jaar geleden verscheen het gelijknamige boek van Jansen. „Ik zag publiek de tribunes afkomen met een concentratie waaruit blijkt dat ze de boodschap van Het Pauperparadijs hebben begrepen. Mensen zijn aan het denken gezet. Wat daar uit voortvloeit, weet ik niet.”

Ook Tom de Ket toonde zich blij met de impact. „Het Pauperparadijs is een spiegel, het zegt iets over de wereld waarin we terecht zijn gekomen. Daarnaast is het stuk vormtechnisch erg interessant, het is veel in één. Inhoud en de vorm hebben beide het succes bepaald.”

Bron: Dagblad van het Noorden
Back To Top