fbpx Skip to content

CD Recensie: De Pauperband rockt en schuurt ★★★★

Uit het veen getrokken blues, slavensongs op zijn Hollands, Bij ons in de Jordaan… maar dan in mineur. Zo had Ma-rielle Woltring (Lavalu) het in gedachten toen ze de muziek schreef voor het theaterstuk Het Pauperparadijs.

Nu de voorstelling van regisseur Tom de Ket vanaf vandaag tot en met 6 augustus opnieuw tientallen keren wordt opgevoerd in Veenhuizen, verschijnen de elf Nederlandstalige popliederen op cd. De muziek van De Pauperband neemt een belangrijke plaats in tijdens het groot opgezette theaterspektakel dat is gebaseerd op het boek van Suzanna Jansen. Natuurlijk mist de muziek op cd de bedding van de theatersetting, maar de popsongs blijken ook op zichzelf te kunnen staan. Dat is een prestatie en het zegt iets over de kwaliteit van de teksten (De Ket), de frisse benadering van Lavalu én de productie van (gitarist/percussionist) Gerhardt Heusinkveld. Geen duffe, voorzichtige kleinkunstachtige pop hier, De Pauperband durft te rocken en schuren als het nodig is. ,,Langzaam trekt het paard, kinderen door de vaart”, klinkt het onheilspellend in Paard. Prijsnummer is het afsluitende Iemand zijn, het levenslustige lijflied van de paupers.

De CD is vanaf vandaag (woensdag 14 juni) verkrijgbaar in de Paupershop op het binnenterrein van het gevangenismuseum in Veenhuizen. En binnenkort ook via bol.com

Artiest De Pauperband Label Stichting Het Pauperparadijs

Bron: Dagblad van het Noorden | Door Peter van der Heide

Back To Top