fbpx Skip to content

51.500 bezoekers voor reprise Pauperparadijs

Dit weekend zijn de laatste voorstellingen gespeeld van theaterspektakel Het Pauperparadijs van Tom de Ket. Na een compleet uitverkocht serie voorstellingen in de zomer van 2016, werden deze zomer opnieuw 52 voorstellingen gespeeld op de binnenplaats van het Nationaal gevangenismuseum in Veenhuizen. In totaal werden hiervoor 51.500 kaarten verkocht, vrijwel alle voorstellingen waren geheel uitverkocht. Inmiddels heeft de productie meer dan 90.000 bezoekers mogen verwelkomen, een ongekend succes.

Het Pauperparadijs krijgt volgend jaar een vervolg in Amsterdam. De voorstelling is in de zomer van 2018 de hele maand juli te zien in Koninklijk Theater Carré. Voor Carré zal de voorstelling volledig worden aangepast aan de extra mogelijkheden die het unieke theater biedt. Scenograaf Michiel Voet maakt hiervoor een spectaculair ontwerp. De muzikale begeleiding is opnieuw in handen van componist en bandleider LAVALU met de Pauperband. De cast wordt op een later moment bekend gemaakt.

Het Pauperparadijs is een uiterst actuele voorstelling vol parallellen met onze tijd. Het volgt de geschiedenis van twee paupers: Teunis en Cato. Teunis, een jonge Amsterdamse wees, wordt gedeporteerd naar Veenhuizen. Daar wordt hij verliefd op bewakersdochter Cato. Hun verboden liefde ontmoet veel tegenwerking, uiteindelijk proberen ze Veenhuizen te ontvluchten.

PARTNERS
Het Pauperparadijs is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van onder meer de provincie Drenthe, Blockbusterfonds, het BankGiroLoterij Fonds, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Beringer Hazewinkel, Stichting Woudsend, BNG Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten, Dioraphte en de gemeentes Noordenveld, Assen, en Amsterdam.

Back To Top